Persoonlijk

Van huis uit ben ik verpleegkundige met als specialisatie verloskunde & gynaecologie. Vanuit nieuwsgierigheid en behoefte aan ontspanning, ben ik zelf yoga gaan volgen. Toen wist ik al, dit wordt mijn weg.

Na het volgen van een opleiding tot zwangerschapsyoga docente, startte ik in 2002 met het verzorgen van zwangerschapsyoga in het Oost West Centrum te Rotterdam, inmiddels de Gimsel Academy. Ik heb dit enige jaren gedaan met veel plezier en passie. Het was heerlijk om zoveel zwangeren te mogen begeleiden bij deze bijzondere fase in hun leven.

Ik wilde me graag verder verdiepen in Yoga en Meditatie voor vrouwen. Toen ik in aanraking kwam met de Dru Yoga, viel alles op zijn plek en kon ik deze stap zetten. Ik ben de opleiding tot Dru Yogadocente gaan volgen. Het is deze vorm van yoga met haar harmonieuze bewegingen en houdingen en helende meditaties, die mij geleerd hebben om te leven vanuit een warm en open hart, in het hier en nu. 

Om mezelf blijvend te ontwikkelen op dit gebied, heb ik met goed gevolg de meditatie-opleiding aan het Nederlofcentrum te Amsterdam afgerond. Het is een breed opgezette opleiding en omvat meditaties, gericht op algeheel welzijn, het rustig maken van de geest en het verminderen van fysieke spanning en stress. in december 2014 heb ik met succes de Dru Meditatie opleiding afgerond. In februari 2019 heb ik met succes de iRest level 1 training afgerond.

 

Tara Brach, Adhyashanti en meerdere leraren van de iRest Yoga Nidra organisatie ( o.a.Richard Miller en James Reeves), zijn naast      de 'Dru' grote inspiratie bronnen voor mij persoonlijk én voor mijn lessen.

Alle inzichten uit de gevolgde opleidingen vormen de basis van al mijn lessen.  

Ik ben geregistreerd zwangerschapsyoga docente (Samsara Yoga) en Dru Yoga en Dru meditatie docente. En mag ik les geven in iRest Yoga Nidra niveau 1.

Alles bij elkaar maakt dat ik mijn pad met heel veel plezier bewandel! 

Behalve yogadocente, ben ik getrouwd, moeder, dochter, zus, vriendin en ... (bonus)oma!