‘de weg van het hart – een pad van wijsheid’

Dru Yoga en Meditatie

Dru verwijst naar de Poolster en naar het  ‘stiltepunt’ in ons. Het is deze ster die als een vast punt aan de hemel staat en waar omheen alle sterren zich lijken te bewegen. In de Dru yoga en meditatie komt deze betekenis terug als verwijzing naar het stille en onveranderlijke rustpunt in onszelf.
De yoga  en de meditaties nemen je mee op deze innerlijke reis en leiden je naar dit 'Dru punt’. Kenmerkend zijn de zachte en toch krachtige, vloeiende bewegingen en houdingen. Deze verminderen stress, waardoor je meer balans en ontspanning ervaart. Geleidelijk zal de stilte die je ontdekt in jezelf, verankerd blijven, zelfs als je beweegt.

Vanuit deze stilte word je uitgenodigd te komen zitten voor de meditatie. Je adem, intentie en open, milde en vriendelijke aandacht zijn hier onlosmakelijk mee verbonden. Laat wat hard en star is verzachten, ervaar hoe het is om van spanning naar ontspanning, van onrust naar rust te gaan om zo (weer) te leren luisteren naar je hart: de veilige bron en altijd aanwezige liefde in een allesomvattende stilte.

Eens in de maand sluiten we de les af met de Yoga Nidra. Een liggende en diep ontspannende vorm van meditatie. Een heldere 'slaap' waarin je alles wat je tegenkomt verwelkomt, tegenstellingen samenvallen en je contact maakt met de rust in jezelf. 

Zoals de Boeddha uitnodigend zei: “Kom en kijk zelf”

 

Vrijdag: 6 september - 24 januari 2020  van 10.00 – 11.30 uur € 208,- 16 lessen

 

De lessen worden gegeven in bij de Gimsel Academy gevestigd in De Groene Passage te Rotterdam.

Inschriijven gaat via de Gimsel Academy. www.gimselacademy.nl